dijous, 18 de setembre del 2008

Desconcert automobilístic

Qui se’n recorda dels passis que tenim els residents de Font de la Guatlla per traspassar la Fira de Barcelona? I els que ens permeten travessar la Fira amb cotxe? Uns privilegis que gràcies a la millora de comunicacions del barri s’han oblidat i han quedat com a papers oblidats dins dels calaixos.

Però ara sembla ser que ens vulguin fer recordar aquells dies que quan hi ha Fira hem de recórrer al passi per fer passar l’automòbil (tot i que ningú coneix a cap veí que l’hagi utilitzat) o fer la volta per Montjuïc o pel carrer Moianès. Amb l’habilitació del carrer Morabos (sempre i quan la Fira no ocupi l’avinguda Marquès de Comillas) es solucionava una de les reivindicacions més antigues del barri: tenir una sortida per Montjuïc en els nombrosos dies de Fira.

Però ara sembla que hem recuperat aquelles sensacions de desconcert automobilístic. Deu fer aproximadament un mes que han tallat el primer tram del carrer Mèxic per solucionar el sistema d’emmagatzament d’aigua ja que quan hi havia grans precipitacions els pàrquings del carrer Mèxic s’inundaven. Tot normal dins un estat d’obres que obliga a tallar carrers i canviar sentits de la marxa. Però fins llavors només estava tallat el primer tram del carrer Mèxic, amb la qual cosa podies pujar i baixar pel segon tram del mateix carrer. Es mantenia el carrer Morabos per pujar a Montjuïc i els carrers Santa Dorotea i Mandoni seguien sent de pujada des de Gran Via (sempre i quan vinguis de Plaça Cerdà o carrer Moianès).

Ara, exactament des del 16 de setembre, el carrer Mèxic està tallat en el segon tram. És a dir, no es pot pujar ni baixar de Montjuïc i han habilitat el carrer Morabos de baixada. Per tant, estem sense la possibilitat d’accedir a Montjuïc. La solució és anar a fer la volta per Plaça Espanya i pujar per l’avinguda Maria Cristina. Sempre i quan no hi hagi Fira, perquè llavors l’itinerari es dilata fins al carrer Lleida.

El mal és menor, ja que el volum més gran de tràfic es produeix en direcció contraria a Montjuïc i ara ja està habilitat de nou el carrer Mèxic de baixada. Però no deixa de ser significatiu l’hermetisme automobilístic que vivia el nostre barri i que aquests dies tornem a recordar. Paciència.

1 comentari:

mamarracho ha dit...

Ya me he dado cuenta. Vuelta absurda que te hacen dar ahora.
Y el pase de vecino dudo que te dejasen pasar un coche por en medio de la feria que sea con el no? Vamos, al menos yo lo uso para pasar a pie.