dilluns, 2 de febrer del 2009

L’Àrea Verda entra en funcionament

Font de la Guatlla ha despertat aquest matí amb un exèrcit de petos fluorescents inspeccionant tots els cotxes estacionats al barri. I és que avui, dia 2 de febrer, s’ha posat en funcionament l’Àrea Verda. Els parquímetres ja operen de forma indiscriminada, se’ls hi ha tret l’embolcall a les noves senyals de l'Àrea verda, els petos fluorescents flanquegen la zona i per fi, pots trobar lloc per aparcar a Font de la Guatlla. Això sí, pagant.

“Aquí no el veuran!”, escridassava aquest matí un home a un altre que estava dins d’un cotxe enganxant el distintiu de l’àrea 11 de Barcelona. “Que sí, home, que sí!”, replicava l’altre. Preparatius per a una situació nova per solucionar una situació d’allò més antiga i exasperant: “El problema és que hi havia places d’aparcament totalment lliures que s’havien convertit en una mena de dipòsit de cotxes de gent de fora del barri”, explica Lluís Maté, president de l’Associació de Veïns de Font de la Guatlla. Era missió impossible trobar lloc i la situació es veia agreujada per la proximitat de la Fira de Barcelona. La manca d’aparcament comportava que la gent aparqués “als passos de vianants i damunt les aceres”, lamentava Manolo Abraldes, vocal de seguretat ciutadana de l’Associació.

Més enllà del nostre barri, avui es posen en funcionament 2.451 noves places d’aparcament al districte de Sants-Montjuïc (1.508 d’Àrea Verda, 76 d’Àrea Blava, 668 per a motos i 275 per a càrrega i descàrrega). “Volem intentar donar cobertura a tots els serveis que poden necessitar els barris del districte”, explica Josep Sans, gerent del districte, a El 3. Font de la Guatlla ja no serà mai més l’oasis automobilístic del Districte ni el cementeri d’elefants dels cotxes sempiterns.