dissabte, 24 de juliol del 2010

Tot a punt per la cerimònia d’inauguració del Campionat d’Europa d’Atletisme de Barcelona 2010


“El públic fliparà”
. Clar i català. És la opinió de Hansel Cereza, fundador de la Fura dels Baus i director i guionista de la cerimònia d’inauguració del Campionat d’Europa d’Atletisme de Barcelona 2010 que tindrà lloc el pròxim dilluns 26 de juliol a partir de les 21,30 hores a l’avinguda Reina Maria Cristina, utilitzant la Font Màgica de Montjuïc com a espectacle principal. Tot i que aquesta es mostrarà a tot el món de “forma diferent ja que s’utilitzarà l’interior de la Font”, segons Cereza; “l’aigua serà el personatge principal de l’acte ja que forma part de l’espectacle”.


L’objectiu dels organitzadors és apropar el Campionat d’Europa d’Atletisme als ciutadans, recuperant així l’esperit de Barcelona 92 on tota la ciutat es va bolcar en els millors Jocs Olímpics de la història. És per això que l’acte d’inauguració no es farà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys i serà accessible per tots els ciutadans (s’espera una assistència de 30.000 persones), imitant així l’acte d’inauguració dels Europeus de Göteborg 2006 que va entusiasmar als organitzadors de Barcelona que van assistir-hi. És per això que la posada en escena és de suma importància. Durant tot aquest matí, les proves de so eren continues i ressonaven per tot Font de la Guatlla. Però tot el dispositiu ja està a punt. L’espectacle serà una barreja de llenguatge visual, amb predomini de la dansa i l’acrobàcia i on els atletes també seran protagonistes.

La durada de l’esdeveniment que tornarà a posar Font de la Guatlla en el centre mediàtic de tot el món, serà d’uns 90 minuts. Durant la desfilada dels atletes sonarà “Himno para Europa”, peça musical composta per Nacho Cano. Tot l’espectacle es podrà seguir per quatre pantalles gegants que s’instal•laran per tota l’avinguda Reina Maria Cristina. Al finalitzar la cerimònia inaugural, tots els assistents podran gaudir d’un concert, també gratuït, de La Troba Kung-Fú a la plaça Univers.


Fonts: Dept. Comunicació Campionat d’Europa d’Atletisme Barcelona 2010 i BTV.