diumenge, 4 de maig del 2008

(In) Seguretat al barri

En menys de dues setmanes l’estanc de Font de la Guatlla ha patit dos robatoris amb un modus operandis força semblant. Aquests delictes, sumat a la presència dels Black Panthers i tot el desplegament policial que van oferir els Mossos d’Esquadra fa tot just una setmana, fan incrementar la sensació d’inseguretat del tranquil barri de Font de la Guatlla.

El primer robatori a l’estanc del carrer Morabos va ser el passat divendres 18 d’abril, a la nit. Tot just l’endemà, el propietari de l’establiment va declarar a FontdelaGuatlla.com que sabia que “a Barcelona hi havia una banda criminal especialitzada en robar estancs”. Dues setmanes després, el divendres 2 de maig, també a la nit, tornaven a robar al mateix estanc. El primer cop van entrar forçant la porta per on entren el gènere, aquest segon cop van trencar el vidre d’entrada.

Testimonis que van sentir l’alarma de l’establiment en el primer robatori, van declarar a FontdelaGuatlla.com que els agents de l’ordre “van trigar molt en arribar” al lloc del fets. Potser és que el desplegament a la zona és insuficient? Els Mossos d’Esquadra tenen una comissària al carrer Ulldecona, al barri de la Marina del Prat Vermell del districte de Sants-Montjuïc, i la Guardia Urbana la tenen precisament al carrer de la Guardia Urbana, propera a les Fonts de Montjuïc. Per tant, la cobertura policial del barri és correcta i sempre hauria d’estar vigilat. Però els últims esdeveniments del local de festes del carrer Mèxic, els dos robatoris a l’estanc del carrer Morabos, l’increment de robatoris de cotxes i l’incivisme de diverses famílies romaneses instal·lades al barri (una d’elles al carrer Nord), fa que en el barri hi hagi sensació d’inseguretat.

5 comentaris:

Dani Ponsico ha dit...

Ara ja no se si quedar-me a viure a Sant Feliu o tornar al barri!

mamarracho ha dit...

El barrio es tranquilo, pero engañosamente. Nunca ha sido seguro, cada 6 meses o así hay algún asesinato pintoresco. En el carrer Trajà hace poco un hombre estrangulado con el mouse del pc, recordemos el tiroteo mafioso en el Hotel Climent, una chica apuñalada en Sant Fructuòs...
Y de robos no hablemos. Es que si miramos bien no está rodeado de grandes barrios este nuestro jeje, por aquí va de paso todo tipo de chusma.
Saludos

Anònim ha dit...

com diu en mamarracho aquest és un barri tranquil, però només en aparença perquè cada x temps passen coses fora del normal, a mi mateixa fa un temps em van atracar intimidant-me. Per sort no va anar a més. De totes maneres ja fa uns dies que a la meva mare li comento que això ja no és el que era, ara l'incivisme és més present, i ella em dóna la raó... per què serà?

Anònim ha dit...

Jo també sóc veí del barri, de la part alta (no, no parlo de les torres), i pateixo des de fa temps els robatoris de cotxes que hi ha al carrer de la Dàlia. Estic fart de dir-ho a urbans i mossos, i ni p. cas.

Felicitats pel blog, Jaume. A partir del dia 19 el podràs veure enllaçat a la secció de blogs recomanats del web de La Setmana de TV3.

www.tv3.cat/lasetmana

Salut,

Àlex

Anònim ha dit...

Jo el que no puc entendre és com des de l'ajuntament NO es fa res per acabar amb els robatroris de cotxes al carrer Dalia. Disculpeu, si que fan alguna cosa, netejar els vidres trencats que queden al carrer.

Tan complicat és? No es pot assignar una patrulla especialitzada, durant un cert temps, fins que els lladres no els hi "compensi" el risc detreballar a la zona?

Només cal estar-s'hi unes horetes i veureu qui són. Per cert, algun veï em pot dir si aquesta gent són perillosos?

Faig una crida a l'Ajuntament, districte de Sants, mossos i guàrdia urbana. Si us plau, acabeu amb aquests manguis que s'han instal.lat del barri Font de la Guatlla !!!

FELICITATS PEL BLOG

Salut a tots !