dimarts, 18 de desembre del 2007

La veu del barri


El que va començar sent una aventura de cinc amics, veïns del mateix barri, avui és una realitat d’un grup de música amb molts somnis per davant. Los Del Porche (LDP) va néixer un setembre del 2005 gràcies a la il·lusió d’un grup de cinc amics aficionats a la música. Amb més o menys professionalitat van donar les seves primeres passes a les sales d’assaig ‘La Universal’ d’Hospitalet de Llobregat. Amb les primeres cançons escrites per l’Andrea, van començar a perfilar el seu estil. Com un nadó que descobreix món, ells es descobrien a si mateixos. Als pocs dies, el grup de cinc va passar a ser de quatre. I aquests (Andrea -veu-, Miki -guitarra-, Bernat -bateria- i Edu -guitarra-) es van conjurar a seguir endavant. La cosa funcionava i al 2006 ja van gravar la primera maqueta amb deu temes. Amb un estil pop engrescaven a tothom que els escoltava i el seu nom va començar a córrer com la pólvora. I per fi va arribar el seu primer concert al juny del 2006. Com al primer examen de la universitat, que has estudiat molt però no saps què et trobaràs, LDP va pujar a l’escenari de Valderrobres (Aragó). LDP es va fer seu el concert i a un públic que els van fer jurar i perjurar que l’any següent tornarien.
Tot just era el principi, i en el treball constant del dia a dia van incorporar a un altre membre, Luís, germà petit del Miki.
Era el baixista que els hi mancava. Seguien descobrint-se, i assaig rere assaig perfilaven i tornaven a perfilar el seu estil. Va ser llavors quan van gravar la segona maqueta, aquesta amb set cançons, amb nous instruments (saxòfon –Bernat- i harmònica –Andrea-) i amb un estil diferent, combinant el pop amb el blues i el rock. Les crítiques tornaven a beneir el grup de Font de la Guatlla. Les mateixes veus crítiques que van desbordar el concert de la Festa Major d'Hostafrancs al setembre del 2006. Segon concert, però el primer davant la seva gent. Èxit absolut que va rubricar un públic entregat des de la primera a l'última cançó.
Tenir-ho tot no sempre és possible. L'Edu va haver de deixar el grup. Però els que seguien a la nau volien seguir navegant a ritme de transatlàntic. Un dia va sonar el concurs d’Emergenza, i amb aquest objectiu van començar a perfeccionar-se i a treballar amb noves cançons, que ja no només escrivia l’Andrea.
Va arribar la primera
eliminatòria del concurs musical. Durant vint-i-cinc minuts havien de demostrar de què eren capaços i després el públic, com en els millors circs romans, decidia el futur del grup a mà alçada. LDP va aconseguir omplir la Sala Mephisto de Barcelona i es va classificar en segona posició (tercer a la classificació general) per a la següent eliminatòria que serà al març del 2008 a la Sala 2 de Razzmatazz (The Loft).
Actualment segueixen assajant amb un ull ficat al concert de Razz i amb un altre esperant l'oportunitat d'actuar al barri de Font de la Guatlla, davant de la seva gent. Al seu espai web podem llegir: “I segueixen assajant perquè és una cosa que no poden deixar escapar. El millor, són companys de grup, veïns i més que amics, gairebé germans”. Màxima expressió del sentit de veí. Tot el grup irradia sentit de col·lectiu, de barri. Etimològicament, Los Del Porche ja indica un sentit de proximitat veïnal i espai comú que els més nostàlgics reclamen. Són LDP, la veu del barri. Recordeu el seu nom.

Fotografies: Jordi Almodóvar i Jové


3 comentaris:

mamarracho ha dit...

Bon dia. Ahir buscant informació per la meva nova entrada vaig anar a parar al teu blog. M'ha agradat molt i em fa ilusió que es faci una web nomès del nostre barri i a més recent. Segur que ens coneixem de vista jeje. Salutacions i t'invito que passis pel meu i miris el post que vaig fer,a veure si t'agrada.

Dani Ponsico ha dit...

Digues que sí!!! Recordeu el seu nom ;-)

Anònim ha dit...

Enhorabona!!!!N'estic molt orgullosa!!!!qüasi com la teva mare...
La mare del Berni