divendres, 8 d’agost del 2008

Barri olímpic

Avui, dia 8 d’agost, a les 8 hores, 8 minuts i 8 segons s’han inaugurat els Jocs Olímpics de Pequín-08 amb un acte inaugural impressionant. Però a dia d’avui, cal recordar la cerimònia d’inauguració de Barcelona-92, considerada la millor i en el context dels millors Jocs Olímpics de la història. La Fura dels Baus, Montserrat Caballé, Freddie Mercury i Los Manolos, entre d’altres, van ser partícips d’aquests Jocs on Font de la Guatlla va viure directament la transcendència d’aquest episodi històric. Precisament un dels membres de Los Manolos, Xavier Carelo, és veí de Font de la Guatlla. Pocs barris del món poden enorgullir-se d’haver acollit unes Olimpíades.
Després de l’espectacularitat de la cerimònia d’avui a Pequín, cal recordar com va ser la de Barcelona i rememorar aquells dies on Font de la Guatlla va ser el centre del món.






Arquitectura universal

El barri Font de la Guatlla i les seves rodalies, malgrat el seu reduït espai, acapara gran part dels monuments arquitectònics de la ciutat. Començant per Arata Isokazi (Palau Sant Jordi i accés al CaixaForum), Josep Puig i Cadafalch (Casa Ramona, actual CaixaForum), Ludwig Mies van der rohe (Pavelló Mies van der Rohe), Carles Buïgas (Font Màgica de Montjuïc) i Richard Rogers (Les Arenes, de plaça Espanya), entre d’altres.
Ahir mateix va sortir publicada al diari Avui una entrevista amb Rogers, un altre arquitecte de gran prestigi que aterra a les rodalies del barri Font de la Guatlla.

dimarts, 5 d’agost del 2008

Big Mama torna al barri

Big Mama, la cantant de blues que havia residit durant molts anys al barri Font de la Guatlla, actua aquesta nit (22 hores) al Caixaforum (Avda. Marquès de Comilles, 5). Una oportunitat única per veure actuar a una de les grans representants del blues a Catalunya i celebrar amb ella el seu retorn al barri que durant tants anys va veure-la créixer com a cantant.

Fotografia: Ángel Marín