divendres, 23 de maig del 2008

Cita mundial

A partir del dilluns vinent Barcelona acollirà una de les proves del circuit mundial (Wolrd Tour) de vòlei platja. De fet, aquest esport nascut a les platges californianes als anys 20 del segle XX, ja no necessita de la platja per competir. La majoria de ciutats que formen part del World Tour elegeixen zones emblemàtiques per acollir els tornejos. París, que ni tan sols té mar, té de fons la torre Eiffel. I Barcelona ha escollit les Fonts de Montjuïc, amb el Museu Nacional de Catalunya (MNAC) de fons i el barri Font de la Guatlla de protagonista secundari.

Per convertir l'esportiva muntanya guatllenca en una extensió de la platja han fet falta unes 2.500 tones de sorra procedent de pedreres de Segòvia. Aquestes han estat transportades per mitjà de 96 camions tràilers, amb un cost de 90.000 euros, gairebé el 10% del total del pressupost del Hyundai Open Barcelona, que acollirà en la seva fase final 32 de les millors parelles, tant masculines com femenines, del panorama mundial. 64 equips més de cada sexe participaran en les prèvies.

La pista central, amb unes grades desmuntables amb capacitat per a 3.000 espectadors, acollirà els millors partits -les semifinals i finals, de divendres a diumenge, seran televisades per el Canal 33- dels 250 participants de 50 països. Molts d'ells necessiten sumar punts en la classificació mundial per estar entre les 24 parelles que tindran accés als Jocs Olímpics de Pequín. Només puntuen els tornejos fins al 20 de juliol, i Barcelona servirà per clarificar les coses. Els principals favorits i garantia d’espectacle, tant en categoria masculina i femenina, seran les parelles brasileres (Emanuel Rego i Ricardo Santos; i Juliana da Silva i Larissa Franca).
L’entrada serà gratuïta a tots els partits. Una oportunitat històrica de presenciar en directe els millors jugadors del món de vòlei platja.


Fotografia de Jordi Cotrina.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

el rego juga a volei?quin canvi d'esport!
noia sense blog

Dani Ponsico ha dit...

jeejje des de s'agaró potser arribem a veure algun partit (ni de conya) jejejeje. Sí és que el nostre barri serà conegut mundialment!!!

mamarracho ha dit...

Por ahí me he pasado hoy