divendres, 26 de desembre de 2008

L’incendi del carrer Mèxic encén la metxa de la discòrdia entre CiU i PSC


En el número d’aquesta quinzena, el rotatiu LíniaSants publica en la seva portada que Convergència i Unió (CiU) ha denunciat que les obres del carrer Mèxic podien haver entorpit les feines de rescat i extinció dels bombers en l’incendi del 18 d’octubre passat. Segons Sònia Recasens, regidora adscrita al Districte de CiU, les explicacions de la regidora Imma Moraleda contradiuen l’informe dels Bombers, al que CiU ha tingut accés. La regidora convergent afirma que l’informe dels Bombers diu: “el tram del carrer on s’ubica l’edifici està en obres, la qual cosa ha fet que no es pogués abordar l’incendi per façana”. El text, segons Recasens, indica que un dels principals problemes pel rescat i extinció va ser la impossibilitat d’encarar el foc per la façana amb l’autoescala.

Informe que es contradiu amb les paraules de Moraleda just quatre dies després de la tragèdia de Font de la Guatlla: “els Bombers van poder arribar en uns sis minuts i van poder fer la seva feina com calia des del lateral del carrer”. CiU ha fet arribar a l’equip de govern la seva demanda per conèixer com van funcionar els protocols de seguretat i mobilitat. “Hauria de preocupar-se pel que va passar aquell dia, què va fallar, si és que va fallar alguna cosa, i perquè ella no està donant explicacions”, acusa Recasens. Moraleda, per la seva banda, en declaracions a El 3, ha contestat a les crítiques afirmant que “no hi ha cap anotació a l’informe que digui que no es pogués fer la feina o que no es pogués fer en condicions”. La regidora diu que el que va explicar el grup municipal de CiU són una “sèrie de mentides”.

Una nova mostra de la crispació i divisió del Districte de Sants-Montjuïc. Durant el Consell Plenari, celebrat el passat 2 de desembre a la seu del Districte, l’oposició (CIU, PP i ERC) ja va tombar els pressupostos proposats per l’equip de govern del Districte (PSC i ICV-EUiA).