dilluns, 20 d’octubre del 2008

Mor una dona en l’incendi del carrer Mèxic

Una dona de 53 anys va morir la matinada de dissabte quan intentava fugir de les flames que es van originar a l’interior del seu pis del carrer Mèxic del barri Font de la Guatlla. El foc es va produir quan faltaven deu minuts per les dues del matí i va afectar a vuit pisos de la finca situada al número 28 del carrer Mèxic.

L’incendi va tenir lloc al 1r 1a de l’escala, i la seva inquilina, Pilar N.V, va aconseguir sortir de casa però la van trobar morta a l’escala davant l’àtic. El cap del parc de bombers de la Zona Franca, Tomàs Chiva (curiosament ex veí del Turó de Font de la Guatlla), va explicar que la víctima va fugir cap a les plantes de dalt en lloc de baixar al carrer, i que probablement va morir per asfíxia quan no va poder avançar més. Segons fonts consultades per FontdelaGuatlla.com, la víctima estava sopant al bar de sota casa seva mitja hora abans que s’originés l’incendi.

El foc va afectar el celobert, on va destruir la canonada de gas, cosa que va ajudar a propagar les flames. Una explosió "seca", segons els mateixos veïns, va advertir de l'incendi. Temps suficient perquè alguns veïns passessin als pisos del bloc del costat a través del balcó, la resta van romandre a l'interior dels pisos durant tres hores seguint ordres dels bombers. Vuit dels 18 pisos del bloc, especialment els de les portes primera i quarta de cada planta, van tenir bastants danys. Les instal·lacions d'aigua i electricitat van quedar malmeses a conseqüència de l'incendi, si bé el foc no ha afectat l'estructura de l'edifici, van confirmar fonts de Bombers de Barcelona.

Els Mossos no han avançat cap detall de la investigació que du a terme la policia científica, tot i que ja han descartat el suïcidi com a possible causa. Tal com van dir els bombers, sembla que la possible causa va ser “un problema elèctric”. Uns bombers que van trigar més de tres hores a sufocar l’incendi malgrat enviar-hi dotze dotacions. El caos automobilístic que viu Font de la Guatlla aquests dies va retardar l'arribada dels bombers. L'Avinguda Maria Cristina està tallada degut a la celebració d'Hostelco, i les obres que tallen el carrer Mèxic van complicar l'accés dels bombers a la zona. I un cop allà les obres van complicar notablement les tasques dels bombers que van haver d’aparcar els cotxes al carrer Sant Fructuós.



Font de la Guatlla en els mitjans de comunicació:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Deus de tindre informació privilegiada ja que encara els veïns encara no saben el motius de l'incendi!!!!

Els efectius de bombers, mossos i ambulancies també estaven a la part de dalt del carrer mèxic!!!

I per ultim dir-te que el cap de bombers es del barri d'Hostafrancs!!!

Jaume Canut ha dit...

No se sap la causa de l'incendi, però el suïcidi ja s'ha descartat.

El cap de bombers és veí del barri d'Hostafrancs, gràcies per la informació, però jo escric que curiosament ABANS residia al Turó de Font de la Guatlla.

Gràcies per la informació que també van aparcar a la part de dalt del carrer Mèxic.

Cordialment,