dilluns, 16 de març del 2009

La reforma de Les Arenes, bloquejada

Les obres de remodelació de la plaça de toros de Les Arenes fa tres setmanes que estan parades. La reforma, dissenyada pel prestigiós Richard Rogers -arquitecte britànic que el Caixaforum li dedica aquests dies una retrospectiva a la seva obra- juntament amb el despatx català Alonso-Balaguer, està paralitzada arran de la crisis econòmica que també està afectant a tots els projectes estrelles de la ciutat de Barcelona (el gratacels Frank Gehry, l’estació de la Sagrera, la City Metropolitana...).

El problema de Les Arenes recau en què abans les obres eren propietat de Sacresa, que ha hagut de vendre la prestigiosa reforma per tal de fer front als importants deutes que arrossega. Les Arenes ara és propietat de Metrovacesa, empresa que al·lega que ara mateix està “estudiant” el projecte, i que per això està aturat.

El centre comercial de plaça Espanya ja hauria de ser una realitat, o almenys estar a punt de ser-ho. Però la realitat és ben diferent. Sacresa ja havia tancat 35 contractes de lloguer amb diverses firmes per ocupar el futur centre comercial, però Metrovacesa ha bloquejat les obres analitzant els costos d’una reforma faraònica que ja duren 28 mesos, i tot per conservar una façana neomudèjar d’una plaça de toros de 1899. De un pressupost inicial de 100 milions de euros ja s’ha passat a un altre de 200, i el que havia de convertir-se en una nova obra arquitectònica de referència de les rodalies de Font de la Guatlla i en un dels nous centres d’oci pels veïns, va camí de convertir-se en tot un problema sense cap data de finalització
.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja deia jo...que estava trigant moooolt!
Menys mal que tu ens mantens informats!! jeje

un petó

Herreros