dijous, 5 de març del 2009

“Un parc temàtic de la gastronomia”

Oli d'oliva en esprai amb gust de xocolata o de trufa i pipes acaramel·lades. Aquestes són algunes de les novetats que es podran veure al saló Barcelona Degusta que acollirà la Fira de Barcelona a Montjuïc a partir de demà i fins dilluns. Un autèntic “parc temàtic de la gastronomia”, assegura David Lapuerta, director d’un saló que tot just celebra la seva tercera edició.

Enguany l’aposta és per la dieta mediterrània com a garant de salut. Des de l'oli d'oliva fins al pa, passant pel peix blau, la carn de xai i els llegums. El popular cuiner Isma Prados, per exemple, explicarà dissabte al migdia com treure el màxim partit al peix blau i diumenge per la tarda als llegums. "La dieta mediterrània és la que més s'acosta al perfil ideal de dieta saludable, i també és una ajuda per a l'economia domèstica", emfatitza Prados; “menjar és una inversió per la salut”. Però també hi haurà conferències diferents a les clàssiques on un cuiner t’explica el com i el quan d’un plat. Dissabte a les 16,00 hores el Dr.Eduard Estivill explicarà com ensenyar als més petits de la casa a menjar saludablement.

Els espectadors també podran degustar i compartir experiències culinàries amb cuiners de primer nivell com ara Iker Erauzkin, que cuina amb flors, o amb el mestre formatger del Pallars Enric Canut. "És una proposta on es pot trobar tot sobre el menjar, més enllà del slow food i el fast food", es congratula Canut, assessor gastronòmic de la direcció del saló.

Barcelona Degusta serà una autèntica festa de la gastronomia i un gran aparador on, malgrat la crisi, ningú vol estar absent. El Gremi de Flequers de Barcelona, per exemple, instal·larà un obrador per ensenyar com es fa el pa i els amants del cargols podran participar diumenge en una cargolada per a 500 persones de la mà de la Diputació de Lleida. I tot això mentre xarrupes d’un refresc d’àloe vera.

Font: Diari AVUI i http://www.barcelonadegusta.com/.