divendres, 6 de febrer del 2009

Ni un cèntim

Els Fons d’Inversió Local no arribaran a Font de la Guatlla. Passaran de llarg. El Districte de Sants-Montjuïc no destinarà ni un cèntim dels 25 milions que el Govern espanyol ha destinat al Districte per tal de reactivar l’economia i iniciar projectes urbanístics oblidats. Font de la Guatlla ni es reactivarà econòmicament ni veurà com s’inicia o es reforma algun projecte urbanístic.

Manca de bancs perquè la gent s’assegui, carreteres en mal estat –hi ha un esvoranc esfereïdor en l’asfalt del carrer Sant Fructuós entre Sant Paulí de Nola i Indíbil-, la zona del Turó deixada de la mà de Déu... Fa més de 20 anys que aquesta zona ha de desaparèixer per convertir-se en zona verda, i no és exagerat afirmar que les reformes realitzades en aquesta zona han estat mínimes. Els immobles –la majoria construïts pels propis inquilins- es cauen a trossos i els carrers, per exemple, són inaccessibles per a una ambulància o un automòbil dels Bombers. "És una zona que està afectada i no es poden fer obres”, analitza Javier Fernández, ex vocal d'urbanisme de l'Associació de Veins de Font de la Guatlla. En aquesta mateixa zona afectada pel Pla General Metropolità del 1976 es troba Casa Cervera. Una masia del s. XIX que s’ha convertit en un edifici històric del barri, un emblema, una senyal d’identitat de Font de la Guatlla. Actualment l’ocupa Esplai Turons, una organització que ha desembarcat al barri per ocupar el buit que va deixar l’Associació pel Lleure de Font de la Guatlla (APLLFG). Però Casa Cervera té data de caducitat, no com la Petita Maria. Una masia catalogada de propietat municipal situada al carrer López Catalan del barri de Sants. La façana de la Petita Maria serà rehabilitada gràcies al Pla d’Actuacions del Districte (PAD), que s’ha vist afavorit per la injecció dels 25 milions dels Fons d’Inversió Local.

A més, Font de la Guatlla està estretament unit, amb la salut i la malaltia, amb la Fira de Barcelona. Fira que ha perdut per l’any que ve la celebració de la Bread&Butter i que veu perillar el Saló del Automòbil, un dels salons estrelles de la temporada. Això sí, a partir d’ara tots els joves (menors de 30 o 35 anys, segons quin servei) que vulguin fer les sol·licituds i consultes sobre el habitatge ja ho podran fer a la seu del Districte (carrer Creu Coberta, 104). Fins ara calia desplaçar-se a la plaça Rius i Taulet. Però quins habitatges socials hi ha a Font de la Guatlla?

1 comentari:

mamarracho ha dit...

Cert lo del esvoranc a Sant Fructuós, ja l'han tingut que tapar 2 o 3 cops xapuserament.
Lo de la fira de l'automòbil es normal, cada cop es venen menys cotxes i ja no els hi serà rentable, la gent va a mirar i no a comprar. A més, cada cop que es celebra ja anaven venint menys marques i les cares anaven caient.
I los dels pisos de protecció especial tindrem que esperar als de Can Batlló, una altra cosa que va per a llarg.